AMSTERDAM - Coldplay kan een handje helpen als je moeite hebt met in slaap vallen. De band heeft de twijfelachtige eer de slaapverwekkendste muziek te maken.

Volgens een onderzoek van hotelsite Travelodge helpt een liedje van de Britse band je in een mum van tijd naar dromenland.

In het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder zesduizend volwassenen, werd gevraagd naar de band waar Britten het vaakst naar luisteren om in slaap te vallen. De Canadese zanger Michael Bublé staat op de tweede plaats en wordt gevolgd door de band Snow Patrol.

Klassieke muziek blijkt een geliefd genre bij het wegdoezelen. Voor twintig procent van de ondervraagden werken Mozart, Beethoven en Bach slaapverwekkend.

Stress

"In de hectische maatschappij waarin we leven, worden veel mensen wakker gehouden door stress", zegt een woordvoerder van Travelodge. "Het is daarom geen verrassing dat acht van de tien Britten muziek gebruiken als ontspanningsmiddel."

Het onderzoek werd vorige maand uitgevoerd. In de top tien worden ook Alicia Keys, Jack Johnson, Taylor Swift, Mozart, Barry White, Leona Lewis en Radiohead, in volgorde van hoog naar laag, genoemd.