Het verhaal van Papa Roach

AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week Kick In The Teeth van Papa Roach.

De Amerikaanse rockband Papa Roach, in Nederland vooral bekend van de hit Last Resort uit 2000, werd opgericht in 1993. Kick In The Teeth is de eerste single van het zevende studioalbum Time For Annihilation, dat eind augustus verscheen.

In het nummer bezingt zanger Jacoby Shaddix (34) de breuk met platenmaatschappij Interscope Records. Interscope wilde een greatest hits-album uitbrengen, maar dat zag Papa Roach nog niet zitten. “Dat was de laatste 'kick in the teeth'”, aldus Shaddix.

“Een laatste wanhopige poging om geld te verdienen aan de muziek van Papa Roach. Dat is hun volste recht, maar het was tegen onze wil.”

Interscope focuste zich meer en meer op pop en hiphop. Volgens Shaddix is dat de reden waarom de platenmaatschappij verlaten de enige optie was.

“Ik ben blij dat het zo gelopen is, want het is geweldig om nu met het onafhankelijke rocklabel Eleven Seven te werken.” Shaddix verwijt Universal en Dreamworks, het label waar Papa Roach begon, niets. “Zij hebben erg hun best gedaan om onze band op de kaart te zetten.”

Sportbloopers

Shaddix laat zich door niets en niemand klein krijgen, zingt hij in Kick In The Teeth. In de officiële videoclip wordt de zanger in elkaar geslagen (en staat hij steeds weer op), maar er circuleert ook een fanversie met sportbloopers op het internet.

“Muziek en extreme sports gaan hand in hand”, legt Shaddix uit. “Zulke clips bieden ons de mogelijkheid om in contact te komen met onze fans.”

Papa Roach staat op donderdag 2 december in de Heineken Music Hall.

Lees meer over:
Tip de redactie