Roger Waters past show aan na kritiek

AMSTERDAM - Roger Waters heeft zijn show aangepast na kritiek. De Pink Floyd-bassist werd beschuldigd van antisemitisme door de Joodse organisatie Anti-Defamation League.

Waters noemt de beschuldigingen onzin, maar heeft de bekritiseerde beelden in zijn show wel aangepast.

Waters spreekt de beweringen van de organisatie tegen. "Ze hadden naar de show moeten komen, voordat ze openlijk commentaar gaven. Er is geen sprake van antisemitisme in The Wall Show", reageert de bassist in een open brief aan de Britse krant The Independent.

"Het lied waarbij de bekritiseerde beelden worden getoond, is Good Bye Blue Sky. Het beschrijft hoe gewone mensen, militairen en burgers, kampen met een trauma na de oorlog."

Jodensterren

Op de begeleidende beelden zijn Jodensterren en dollartekens te zien, en dat schoot de Joodse organisatie in het verkeerde keelgat.

Waters zegt de barrière op de Westelijke Jordaanoever aan de kaak te willen stellen, maar verandert de beelden toch om te laten zien dat hij absoluut geen antisemitische bedoelingen heeft. "Niets staat verder af van de waarheid."

Op 8, 9 en 11 april komt Roger Waters naar Nederland. Dan doet hij met zijn The Wall-tour, ter ere van de dertigste verjaardag van het gelijknamige album, het Arnhemse Gelredome aan.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie