AMSTERDAM - Marco Borsato ging het afgelopen jaar door een diep dal, maar slaat terug met een nieuw album. Dromen Durven Delen - 3Dimensies ligt volgende maand in de winkels, maakte Borsato vrijdag bekend.

"Het is een van mijn meest persoonlijke albums ooit," aldus de zanger.

"Er is de afgelopen periode veel gebeurd", schrijft de zanger op zijn site. "Maar iedere hobbel in de weg leidt tot verdieping en al deze indrukken hebben hun weg gevonden in de muziek."

Borsato werd vorig jaar september geconfronteerd met het faillissement van The Entertainment Group en heeft nog steeds te maken met de afwikkeling daarvan.

Ewbank

Voor zijn nieuwe plaat klopte Borsato wederom aan bij tekstschrijver John Ewbank. "Het mooie aan de samenwerking met John is dat hij als geen ander mijn gevoelens en gedachten kan vertalen naar de meest prachtige nummers", jubelt Borsato.

"Het maakt de samenwerking wel intensief, je graaft niet alleen diep in je eigen gevoelens en emoties, maar moet deze ook delen."

Waterkant

De eerste single van Borsato's nieuwe plaat, Waterkant, is vanaf volgende week op de radio te horen. "Waterkant vertelt een prachtig verhaal over nieuwe kansen", schrijft Marco over de ballad.

"Juist om de nadruk op de tekst en het verhaal te leggen hebben we gekozen voor een kleine muzikale begeleiding." De single is vanaf 22 oktober te koop.

Kaartverkoop

Aan de nieuwe plaat koppelt Borsato in totaal drie concerten in Arnhem en Antwerpen. Hij staat op 10 en 11 mei in het Arnhemse Gelredome, een week later doet hij het Antwerpse Sportpaleis aan. De kaartverkoop voor de Nederlandse shows gaat eind november van start.

"Het gaat meer dan ooit om de muziek", vertelt Borsato over zijn nieuwe plannen.

"De titel van het album drukt perfect uit waar ik voor sta: Dromen, Durven, Delen. Bovendien is muziek driedimensionaal, Het is een samensmelting van muziek, tekst en artiest."