Di-rect gaat ondergronds voor clip Natural High

AMSTERDAM - Voor de clip bij hun nieuwe single Natural High ging de Haagse rockgroep Di-rect ondergronds. Regisseur Joost van de Brug vroeg een betonnen ruimte en kreeg een tunnel van de noord-zuidlijn in Amsterdam.

Voor Di-rect zijn clips nogal eens een beproeving, maar het werken met Van de Brug is een verzachtende omstandigheid.

“Meestal vind ik clips opnemen supersaai, omdat je 90 procent van de dag aan het wachten bent”, aldus gitarist Spike.

“Maar Joost, die ook de clip van Hold On gedaan heeft, houdt van doorwerken. Over het algemeen ben je niet veel aan het wachten, maar gewoon lekker bezig.”

De waardering is wederzijds. “Het is heel fijn als je twee keer iets met een artiest mag doen”, zegt Van de Brug. “De eerste keer leer je elkaar kennen, de tweede keer kun je zeggen: dat was te gek, daar gaan we op voortbouwen. Dat is zeker met deze clip het geval.”

Het idee om met pigmentpoeder te werken kwam van bassist Bas. “Ik had online een filmpje gezien waarin allerlei toffe dingen gebeurden met pigmentpoeder. Je kunt er stofwolken mee maken. Als je dat high-speed filmt en langzaam afdraait, krijg je onwijs mooie slow motion-bewegingen.”

Onwijze lading

Om het optimale effect te bereiken moesten de bandleden het nummer twee keer zo snel spelen. Toetsenist Vince: “Elke expressie die je als muzikant maakt, krijg je zo heel mooi in beeld. Dat geeft een onwijze lading, het wordt heel intens.”

Af en toe is zo'n opnamedag zwaar. Dat zit 'm volgens Vince vooral in de constante herhaling. “Je moet honderd keer hetzelfde doen. Maar als je het eindresultaat ziet, weet je waar je het voor doet. Het is een leuk avontuur.”

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie