AMSTERDAM - Ferry Corsten zou dolgraag een nummer samen met U2-zanger Bono willen opnemen. De trance-dj weet alleen niet of dat hem ooit gaat lukken.

"Het zou natuurlijk fantastisch zijn om met Bono een track te doen. Als dat ooit zou gebeuren, dan heb ik wel een doel bereikt", vertelt de 36-jarige Corsten in Metro.

Toch zijn de allerbeste platen volgens Corsten juist nummers waarop zang overbodig is. "Of dat hem gaat worden weet ik niet." Op de nieuwste plaat van de dj zijn wel veel andere gastartiesten te horen.

Airplay

"Voor een album is het toch leuker en spannender om met vocale dingen aan de slag te gaan. Natuurlijk heb je stiekem ook wel wat meer kans op airplay", geeft de dj toe. "Dat is iets wat je ook wel wilt, maar het maakt je nummers ook gewoon wat completer."

"Tenzij je een instrumentale plaat hebt met zo'n sterke hook dat je eigenlijk elke vocaal die erbij komt overbodig maakt", vindt Corsten. "Maar goed, dat is once in a lifetime dat je dat lukt, dat je die melodie vindt die vijftienduizend man uit volle borst mee staan te blèren."