AMSTERDAM - Xander de Buisonjé blaast zijn zangcarrière nieuw leven in. De 37-jarige zanger laat voor het eerst in vijf jaar tijd weer van zich horen. Zijn nieuwe single Een Brief is vanaf vrijdag te beluisteren.

"Na vijf jaar mijn eerste nieuwe single is natuurlijk wel erg spannend", zegt Xander. "Ik ben blij dat het vrijdag eindelijk zo ver is en dat ik mijn single voor het eerst mag laten horen."

Een Brief is de eerste single van het comebackalbum van De Buisonjé. Uit Liefde moet op 8 november in de winkelschappen liggen.

Presenteren en liefde

Xander heeft de afgelopen vijf jaar niet stilgezeten. Hij maakte begin dit jaar zijn presentatiedebuut op televisie. In Zij Gelooft in Mij probeerde de zanger oud-gedetineerden te koppelen. Xander zelf is erg gelukkig in de liefde. Hij trouwde in juli met Sophie, de moeder van zijn zes maanden oude zoontje Dex.

Dex kampte na zijn geboorte met verschillende gezondheidsproblemen, die Xander deden besluiten zijn comeback uit te stellen. Een Brief had eigenlijk afgelopen voorjaar moeten verschijnen, maar komt nu dus vrijdag uit. Het nummer is voor het eerst te horen op radiozender 100% NL.