AMSTERDAM - Tim Knol gaat na een succesvol jaar in Nederland ook proberen Duitsland te veroveren. Vrijdag komt het debuutalbum van de zanger uit bij de oosterburen.

Knol heeft met zijn band inmiddels al een paar keer opgetreden in Duitsland. "Af en toe gaan we daarheen om te kijken of ze het mooi vinden", vertelt de Hoornse zanger.

Knol zegt goede reacties van het Duitse publiek te krijgen. "Dus ik denk dat ze daar wel trek hebben in mij."

In juli stond Knol tijdens een concert in Keulen nog in het voorprogramma van John Fogerty.

Duitsland

De 20-jarige zanger vindt het sowieso heel leuk om in Duitsland op te treden. "Want het is geen Nederland. Je krijgt er een soort van vakantiegevoel van", zegt Knol. "En dan mag je er nog spelen ook. Te gek."

Duitsland is volgens de zanger wel een ander muziekland. "Duitsers zijn minder moeilijk. Nederlanders zijn wat kieskeuriger, je moet je hier echt bewijzen."

In november begint Tim Knol met de opnames van zijn nieuwe album. "Dan gaan we twee weken naar Vlieland en nemen we alles met een mobiele studio op."

Demo

De zanger maakte eerder zijn demo's op het Waddeneiland. "Het is een heel mooi eiland, je kan niets anders doen dan opnemen. Er is geen afleiding, dat wil je gewoon als band", vertelt Knol.

"In een gewone studio zitten is ook tof maar dan ga je aan het eind van de dag weer naar huis. Nu zitten we twee weken lang in een vibe."

Als alles goed gaat verschijnt de nieuwe plaat van Tim Knol rond mei 2011.