AMSTERDAM - Ray Slijngaard en Chew Fu hebben de handen ineengeslagen. De 2 Unlimited-rapper en de Nederlandse muziekproducent van onder anderen Lady Gaga, hebben een aantal nummers met elkaar opgenomen.

Slijngaard, die in de jaren negentig samen met Anita Doth het razend populaire duo 2 Unlimited vormde, werd tijdens een feest voorgesteld aan Fu.

Er was direct sprake van een klik tussen de twee. "We hebben toen afgesproken om samen aan wat tracks te werken en het resultaat is erg goed geworden", zegt de producent maandag in De Telegraaf.

Respect

Het duo bezocht onlangs een muziekfestival in New York, waar rapsterren als T-Pain, Busta Rhymes en Rick Ross optraden. De Nederlandse rapper wordt daar nog altijd met respect ontvangen.

"Zijn nummers worden in de States nog steeds erg veel gedraaid. Ray en Anita hebben destijds echt iets neergezet", zegt Fu.

Slijngaard zet ook zijn samenwerking met zangeres Doth voort. Als Ray & Anita kwamen zij vorig jaar al met een comeback-single en werken ze momenteel aan een nieuw album.