AMSTERDAM - Een optreden van Frans Duijts heeft voor beroering gezorgd in de gemeentepolitiek in Tiel. De volkszanger geeft zaterdag op kosten van de gemeente een optreden op de Veemarkt.

De lokale afdeling van GroenLinks en de Partij van den Burg vinden het ongepast dat het concert zevenduizend euro kost.

Het concert wordt aangeboden ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de Stichting 4-Stromenland, de organisatie achter de traditionele fruitcorso.

De boze politici vinden een dergelijk cadeau van het college volgens Omroep Gelderland 'ongepast en veel te duur', omdat zowel de gemeente als de stichting krap bij kas zitten.

Burgemeester

Ook Duijts is de ophef ter ore gekomen. "Hij werd uitgenodigd door de burgemeester. Zijn agenda liet het eigenlijk niet toe, maar omdat hij zelf Tielenaar is en het zo'n eer vond, heeft hij tijd gemaakt", vertelt zijn manager.

"Hij vindt het jammer dat er zo'n gedoe over is. Maar hij is zanger en houdt zich verre van politiek en hij hoopt dat iedereen het toch waardeert dat hij daar staat."

De verantwoordelijke wethouder heeft de boze partijen op het hart gedrukt dat hij in totaal niet meer dan 12.500 euro zal uitgeven.