DEN HAAG - Zanger Waylon trapt zaterdag 4 september zijn nieuwe tournee Nothing to Lose af tijdens de eerste Haagse Museumnacht. Dat heeft zijn woordvoerder dinsdag gemeld.

De populaire soulzanger, die onder contract staat bij het beroemde Motown-label, geeft 's avonds een intiem miniconcert in het Haagse Gemeentemuseum. Waylon brengt een aantal nummers ten gehore onder het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan.

Bij het concert kunnen slechts 25 mensen aanwezig zijn. Kaarten voor de bijeenkomst zijn te winnen op de website van de Museumnacht en in het programma van 3FM-dj Giel Beelen.

Den Haag houdt op 4 september, in navolging van steden als Amsterdam en Rotterdam, voor de eerste maal ook een Museumnacht.

Sanne Vogel

Aan het evenement doen meer dan twintig culturele instellingen mee, zoals musea, galerieën, de Koninklijke Bibliotheek en de Tweede Kamer. Burgemeester Jozias van Aartsen geeft rond half acht 's avonds op het Plein de aftrap voor de culturele nacht.

Bezoekers kunnen onder meer een scène spelen met bekende acteurs, onder wie Sanne Vogel (Annie M.G. Schmidt, Floor Faber) in het Museum voor Communicatie.

In de Tweede Kamer zijn historische debatten te zien en het Gemeentemuseum Den Haag toont films op de gevel. Wie tot in de kleine uurtjes wil doorgaan, kan terecht op de afterparty in poppodium Paard van Troje.