AMSTERDAM - Gordon vindt de term boyband niet van toepassing op zijn nieuwe project Los Angeles, The Voices. De zanger en voorman spreekt liever van de benaming mannengroep.

Volgens de zanger is het begrip boyband ten onrechte door journaliste Wilma Nanninga de wereld in geholpen.

"We zijn volwassen mannen, slechts twee gays en drie hetero's", zegt Gordon. "We zijn gewoon een mannengroep."

De heren hebben dan ook vooralsnog geen last van divagedrag: "We zijn een goed geoliede machine. Misschien dat we later ooit nog eens ruzie binnen de groep krijgen, als we heel veel samen hebben opgetreden."

TV-programma's

Hoewel Gordon de mannengroep voorlopig prioriteit geeft, blijft hij ook druk met andere activiteiten. De zanger is momenteel onder meer bezig met de voorbereidingen van een aantal nieuwe tv-programma's voor RTL4.

Ook de Toppers kunnen nog gewoon op zijn medewerking rekenen. "Een producent stelde zelfs voor Los Angeles als gast op te laten treden bij de concerten van De Toppers." Eerder liet Gordon weten dat het bij De Toppers vooral meelallen was, en het bij zijn nieuwe project echt zingen zou betreffen.

Op 10 september geeft Los Angeles, the voices het eerste echte televisie-optreden, tijdens de finale van Holland's Got Talent. Het debuutalbum van de mannengroep verschijnt 1 november.