AMSTERDAM - Hind werkt al een jaar lang samen met de drijvende kracht achter Robbie Williams. Voor haar nieuwe album Crosspop wist de 25-jarige zangeres producent Steve Power te strikken. De Britse producer was verantwoordelijk voor de eerste vier albums van Robbie Williams.

"Wat een ervaring om met die man te mogen werken", vertelt Hind.

"Zijn gehoor, zijn manier van luisteren naar een liedje, zijn professionele inslag en tegelijkertijd zijn bescheidenheid, warme persoonlijkheid en niet te vergeten zijn kurkdroge Engelse humor hebben me heel erg geholpen om deze muzikale uitdaging aan te gaan."

Muziekplatform

Hind vergaarde met behulp van muziekplatform Sellaband genoeg geld voor de productie van een nieuwe cd. De zangeres vond in Steve Power de 'echte popproducent' naar wie ze op zoek was.

"Daardoor kon ik al mijn energie stoppen in het op mijn eigen manier creëren van mijn derde album. De zoektocht naar crosspop was niet gemakkelijk, maar wel een hele uitdaging."

Hind omschrijft crosspop, een zelfbedachte term, als popmuziek met minimale invloeden van andere muziekstijlen. Het gelijknamige album komt 8 oktober uit. Vrijdag ligt haar single Don't Leave Me Behind in de winkels.