Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Caro Emerald verbreekt record Michael Jackson

AMSTERDAM - Caro Emerald heeft een legendarisch record gevestigd. De Nederlandse zangeres heeft vrijdag het record van langst genoteerde nummer 1-album aller tijden verbroken.
Door ANP

Zij verslaat hiermee het eerdere record van het album Thriller van Michael Jackson in de Nederlandse Album Top 100. Dat heeft de organisatie die verantwoordelijk is voor de hitlijst GfK vrijdag bekendgemaakt.

Haar debuutalbum Deleted Scenes From the Cutting Room Floor staat sinds vrijdagmiddag 27 weken op nummer 1. Thriller stond 26 weken in de Nederlandse Album Top 100.

Deleted Scenes From the Cutting Room Floor, waar onder meer de hits Back it up en A Night Like This op staan, kwam op 29 januari uit en heeft inmiddels drie keer de platina status bereikt. Er zijn ruim 150.000 stuks van het album over de toonbank gegaan.

Positie

In maart schreef de Amsterdamse al muziekgeschiedenis door acht weken onafgebroken bovenaan de albumlijst te hebben gestaan met de plaat. Volgens GfK wist nooit eerder een artiest, nationaal of internationaal, die positie zo lang vast te houden met een debuutalbum.

Emerald timmert ook druk aan de weg in het buitenland. Haar debuutalbum is inmiddels uit in Frankrijk en Duitsland en ligt binnenkort ook in Engeland in de winkel.


Lees meer over:

Caro Emerald

Aanbevolen artikelen