AMSTERDAM - De Nederlandse zangeres Caro Emerald heeft met haar debuutalbum Deleted Scenes From the Cutting Room Floor het succes van Michael Jacksons album Thriller in de Nederlandse Album Top 100 geëvenaard.

Emerald staat sinds vrijdag voor de 26e week op de eerste plaats in de albumlijst GfK Dutch Charts. Dat meldde GfK, de organisatie die verantwoordelijk is voor de hitlijst, vrijdag.

Mocht het debuut van de zangeres volgende week weer op nummer één staan, dan breekt zij het record van langst genoteerde nummer 1-album aller tijden.

Deleted Scenes From the Cutting Room Floor, waar onder meer de hits Back it up en A Night Like This op staan, kwam op 29 januari uit en heeft inmiddels drie keer de platina status bereikt.

Daarmee zijn ruim 150.000 stuks van het album over de toonbank gegaan.

Geschiedenis

In maart schreef de Amsterdamse al muziekgeschiedenis na acht weken onafgebroken bovenaan de albumlijst te hebben gestaan met de plaat.

Volgens GfK wist nog nooit een artiest, nationaal noch internationaal, die positie zo lang vast te houden met een debuutalbum.

Emerald timmert ook druk aan de weg in het buitenland. Haar debuutalbum is inmiddels uit in Frankrijk en Duitsland en ligt binnenkort ook in Engeland in de winkel.