AMSTERDAM - Sum 41 heeft vijf concerten in de Verenigde Staten af moeten gelasten wegens een blessure van frontman Deryck Whibley. De 30-jarige zanger en gitarist heeft last van een verschoven rugwervel.

Hij liep de kwetsuur op tijdens een vechtpartij in Japan.

"Wetend dat we niet onze gebruikelijke energieke show neer kunnen zetten, hebben we het pijnlijke besluit moeten nemen onze tournee te onderbreken", schreven de heren woensdag op de website van de band.

Sum 41 toert voor het eerst in twee jaar weer rond. De punkrockband, die hits scoorde als Fat Lip en In Too Deep, onderbrak de Amerikaanse tournee voor een aantal optredens in Japan.

Vechtpartij

Tijdens een bezoek aan het land van de reizende zon ging het mis. Whibley raakte betrokken bij een vechtpartij in een bar. Hoewel artsen hem afraadden op te treden, klom de 30-jarige toch op het podium in Osaka en Tokio.

"Zijn gezondheid is niet verbeterd", laten zijn bandleden weten. Terwijl de band de instrumenten neerlegt, wordt Whibley behandeld aan zijn verschoven rugwervel.

"Deryck doet er alles aan zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Wij steunen hem daarin", schrijven de rockers. Met behandeling en veel rust moet Whibley volledig kunnen herstellen.

Tilburg

Sum 41 hoopt eind deze maand wel in Europa op te kunnen treden. Op 5 november doen de heren Tilburg aan, vooralsnog gaat dat optreden gewoon door.

Deryck Whibley was jarenlang getrouwd met zangeres Avril Lavigne. Vorig jaar liep hun huwelijk na drie jaar op de klippen. Voor Lavigne scharrelde Whibley met rijkeluiskindje Paris Hilton.