ROTTERDAM - Organisatiebureau JMR in Rotterdam gaat voor volgend jaar proberen de Dance Parade weer in de havenstad op te zetten. Het gaat dan wederom om het organiseren van een parade door de stad, aldus mededirecteur Mark Rouwenhorst van JMR maandag.

De Dance Parade sneuvelde dit jaar mede door het strengere evenementenbeleid als gevolg van de strandrellen in Hoek van Holland en een kritisch rapport daarover van onderzoeksinstituut COT.

Het stadsbestuur wilde alleen nog maar ruimte geven aan grote dansfeesten op een afgesloten terrein.

Toen ging de organisatie aan de slag met een alternatief in het Zuiderpark, maar half mei kwam er een einde aan die plannen. De organisatie trok de stekker eruit, omdat het financiële risico te groot was om de Dance Parade in een andere opzet te organiseren wegens het strengere evenementenbeleid.

Meerderheid

''Eind mei bleek er opeens een meerderheid in de gemeenteraad te zijn voor het door ons aangepaste plan. Het staat ons dan vrij om weer een vergunning aan te vragen. Het zal wel weer een discussie opleveren over het wel of niet toestaan van de Dance Parade, maar dat moet dan maar'', zegt Rouwenhorst.

Inmiddels zijn met andere steden in Nederland, zoals Tilburg, Zwolle en Amsterdam, gesprekken gevoerd of worden die nog gevoerd om de Dance Parade daar te organiseren, maar Rouwenhorst zou het evenement toch liever in Rotterdam houden. ''Het is gewoon een Rotterdams ding. Vandaar dat we het liever hier doen.''

Negatief imago

Rouwenhorst vindt het jammer dat de Dance Parade een te negatief imago kreeg, alsof de bezoekers allemaal op pillen door de stad hosten. Hij vindt dat het stadsbestuur door het wegvallen van de Dance Parade dit jaar sowieso naar een nieuw jongerenevenement op zoek moet, maar het liefst weer de Dance Parade.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb laat in een reactie weten dat elke organisatie vrij is om een aanvraag te doen. ''Het standpunt van het college inzake de oude opzet van de Dance Parade is helder'', stelt Aboutaleb.

''Deze past niet binnen het evenementen- en veiligheidsbeleid van de gemeente Rotterdam.'' Het college heeft eerder aangegeven wel positief te staan tegenover de nieuwe opzet. Maar aan het eind van het jaar wordt pas bekeken welke evemenenten volgend jaar in aanmerking komen voor een vergunning.