HILVERSUM - Een speciale Kink FM-partytrein vertrekt zondag naar Sziget, het grootste muziekfestival van Europa in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In de trein, die uit elf wagons bestaat, reizen negenhonderd Nederlandse feestgangers mee.

Dat heeft een woordvoerder van radiostation Kink FM donderdag bekendgemaakt.

Volgens de zegsman gaan steeds meer Nederlanders naar Sziget (Hongaars voor eiland). Dit jaar zijn dat er rond de tweeduizend, liet hij weten. Ook treden er op het muziekfestival bands op uit Nederland, waaronder C-mon & Kypski en zZz.

Naast de Nederlandse bands treden internationale artiesten op als Bad Religion, Faithless, UB40, Iron Maden en Buena Vista Social Club.

Zestig podia

Op het festival, dat zeventien jaar bestaat, treden meer dan duizend bands op vanuit de hele wereld. Muziekstijlen als rock, dance, wereldmuziek, punk, funk en klassiek passeren de revue op een van de zestig podia.

Volgens Kink FM is Sziget te vergelijken met Lowlands. De organisatie van het festival verwacht tienduizenden jongeren vanuit heel Europa.

Verslag

Tijdens het evenement doet Kink FM-dj Martijn Biemans iedere dag verslag. Hij is te horen tijdens het radioprogramma 'New Music' tussen 21.00 en 22.00 uur op Kink FM.

Het Sziget festival heeft plaats van 9 tot en met 16 augustus op het Obudai-eiland in Boedapest. Liefhebbers kunnen naast de Kink FM partytrein ook met de Sziget Express en speciale Szigetbussen.