AMSTERDAM - 'X Factor'-finaliste Maaike en T.I.M. namen woensdag de videoclip bij hun duet 'Stop' op. Het filmpje belooft volgens frontman Tim Blaauwbroek 'heftig' te worden. "Het is de meest hoerige video die we ooit hebben gemaakt", vertelt de zanger.

In de chaotische clip vloeit de drank rijkelijk.

"Het wordt echt een heftige en knallende video", belooft Blaauwbroek. Voor Maaike Vos is het de eerste keer dat ze een clip opneemt. "Het is spannend, maar ook heel erg leuk. Dit is zo anders dan ik gewend ben, maar het gaat fantastisch worden", jubelt de 19-jarige zangeres.

Voor de opnames bleven Maaike en T.I.M. dicht bij huis. De video voor 'Stop', een cover van Sam Brown, werd geschoten in een horecagelegenheid in Enschede.

Geweldige locatie

"Het is een geweldige locatie die heel goed bij het nummer past", vertelt Maaike. De zangeres hangt met de frontman aan de bar, terwijl de overige bandleden van T.I.M. op de achtergrond rondhangen.

De samenwerking tussen Maaike en T.I.M. kwam in een vloek en een zucht tot stand. "We hebben alles in één week geregeld", vertelt de zangeres.

Thomas Berge

"Twee bandleden, onder wie het broertje van Thomas Berge, zitten bij mij in de klas. Toen ze me vroegen of ik zin had om een nummer met ze op te nemen, zei ik natuurlijk meteen ja."

Volgens Maaike is er 'een gigantische muzikale klik'. "Tim heeft meer een rockstem en de mijne neigt meer naar soul, maar dat klinkt samen juist heel verrassend." De keus voor een duet viel niet meteen op 'Stop'.

Stop

"We hadden eerst een ander nummer op het oog, maar toen Maaike 'Stop' hoorde en meteen riep dat ze dit wilde doen, gingen we overstag", zegt Blaauwbroek.

'Stop' is het tweede nummer van T.I.M.'s album 'Spoetnik'. De single verschijnt half september. Vanaf 15 augustus gaan Maaike en T.I.M. samen op tournee.