AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks welke gedachte er achter een nummer zit en hoe hun werk tot stand kwam. Deze week: I Like It van Enrique Iglesias.

Na eerst drie Spaanstalige albums te hebben gemaakt, debuteerde Enrique Iglesias in 1999 in het Engels met het album Enrique.

Het daaropvolgende Escape (2001) is tot op heden Iglesias' succesvolste langspeler. Begin juli verscheen album nummer negen, Euphoria.

Het nummer I Like It, dat tot de dertiende plaats in de Top 40 reikte, is na Cuando Me Enamoro de tweede single.

Zingen

“Zo'n liedje heb ik altijd al willen zingen”, zegt Iglesias over I Like It. “Voor mij is het gemakkelijker om een ballad te schrijven dan een up-tempo nummer. Ik denk te veel na. Dit keer wilde ik gewoon een leuk liedje schrijven waar je op kon dansen en los gaan.”

Het nummer bevat een gedeelte uit de tekst van Lionel Richies All Night Long uit 1983. Producer RedOne begon de bekende woorden –'party, karamu, fiesta, forever' – spontaan te zingen toen ze met het refrein bezig waren.

“We maakten er een sample van, maar het tempo klopte niet”, vertelt Iglesias, die met Richie bevriend is. “Toen heb ik hem opgebeld. Hij kwam naar de studio en heeft het opnieuw ingezongen.”

Clip

Iglesias doet geen moeite om te verhullen dat hij de clip bij I Like It maar matig vindt. “Het is niet mijn beste video, maar hij straalt wel lol uit. Het kan ook niet mis gaan met vijftig vrouwen die plezier maken."

"Het is het soort feestje waar elke man wel naartoe wil. Hoe vaak kom je dat tegen, feestjes met vijftig vrouwen en twee mannen? Niet vaak toch? Als je er eentje ziet moet je me bellen.”