AMSTERDAM - U2 is weer klaar om te gaan toeren. De Ierse rockband begint in augustus aan een Europese toer. In 2011 is een aantal concertdata in de Verenigde Staten geprikt.

De band moest een eerder geplande concertreeks afzeggen wegens de rugblessure van Bono.

U2 moest dit jaar zowel hun Amerikaanse concerten als een optreden op het Britse festival Glastonbury afzeggen, omdat Bono in mei moest worden geopereerd aan zijn rug.

Zelfverzekerd

Bono maakt het inmiddels weer goed. "Ik kan zitten, ik kan staan, ik kan bewegen. Ik voel me sterk en zelfverzekerd. Ik ben er klaar voor", zegt de zanger in een filmpje op de website van de band.

Amerikaanse fans zijn met hun oude kaartjes welkom bij de nieuwe concerten in mei, juni en juli. "Ik wil mijn excuus aanbieden voor alle problemen die mijn blessure heeft opgeleverd", vertelt Bono. "Bedankt voor alle steun die er was toen we het nodig hadden."

Voordelen

De zanger vond de afgelopen periode erg moeilijk, maar ziet ook pluspunten. "Naar het plafond staren heeft een paar voordelen. Ik heb een paar goede nieuwe nummers, die we nu aan het opnemen zijn." De band staat 6 augustus in het Italiaanse Turijn en doet daarna onder meer Helsinki, Moskou, Parijs en Brussel aan.