AMSTERDAM - Robbie Williams voegt zich bij zijn oude boyband Take That om samen een album op te nemen. De populaire jarennegentigband heeft daarnaast ook een tournee gepland.

Het album verschijnt in de kerstperiode, schrijft het Britse tabloid The Sun.

Maar Williams brengt eerst nog samen met Gary Barlow een single uit. De videoclip van het nummer 'Shame' verwijst naar 'Brokeback Mountain' en toont de twee zangers als de homoseksuele cowboys uit de Oscarwinnende film.

Het lied gaat over Robbies gevoelens voor de band en de haat-liefdeverhouding tussen Williams en Barlow.

Toys R Us

Het nummer zou een zin bevatten over hoe Williams ooit naar de Toys R Us ging, daar de andere vier Take That-leden in een doosje zag en zich realiseerde dat hij zich buitengesloten voelde.

De single komt in oktober uit en verschijnt op een 'greatest hits'-album van Robbie Willliams, 'In And Out of Consciousness'.

"Alles is geregeld zodat Robbie binnenkort kan vertellen dat hij voor een periode van een jaar teruggaat naar Take That", zegt een bron dicht bij de 36-jarige zanger in de krant. "Hij gaat zijn terugkomst in een openbare verklaring bekendmaken. En dan verschijnt de single 'Shame'."

Robbie Williams verliet Take That in 1995. Nog geen jaar later besloot ook de rest van de boyband er mee te stoppen. In 2005 kondigde Take That een reünie aan, waarna een album en meerdere tournees volgden.