AMSTERDAM - Lady Gaga heeft zich de woede van Beatlesfans op de hals gehaald. De zangeres speelde onlangs een riedeltje op een piano die ooit aan John Lennon toebehoorde.

Sean Lennon, de musicerende zoon van de vermoorde Beatle, plaatste via zijn Twitter een foto van Lady Gaga die gehuld in netkousen achter de witte Steinway-piano de toetsen beroert.

Vanwege een stortvloed aan kritiek haalde de 34-jarige zanger de foto later weer weg van het medium. De fans waren ontzet over het feit dat de bevriende zangeres aan de piano zat en reageerden dat Gaga niet waardig genoeg was om achter het relikwie te zitten.

Overdreven

De zoon van John Lennon en Yoko Ono laat weten de reacties van de fans nogal overdreven te vinden. "Piano's zijn bedoeld om erop te spelen. Waarom doet iedereen zo gespannen?", twitterde Sean Lennon.

"Wat zouden we dan moeten doen, de piano achter slot en grendel in een stoffige kamer neerzetten? Zo veroordelend..."

Problemen

Als de negatieve reacties niet ophouden laat Lennon het volgende weten: "Kom, fleur op.. Het leven is te kort, er zijn genoeg echte problemen in de wereld."

De zanger schrijft dat John Lennon de piano ooit aan zijn moeder gaf voor haar verjaardag en dat de Beatle zelf nooit zo gespannen was als zijn fans nu overkomen. Lady Gaga speelt al sinds haar vierde piano.

Fans

Gaga was inmiddels alweer met andere dingen bezig. Duizenden fans sliepen in de warme nacht van New York op straat om een kans te maken de zangeres op te zien treden bij de Today Show.

De zangeres gebruikte Twitter om ze een hart onder de riem te steken. "Duizenden lieve kleine monsters slapen buiten op straat bij de Today Show. Moge New York over jullie waken en moge jullie lachend onder de sterren slapen."