AMSTERDAM - De Britse rockband The Who wil volgend jaar weer op tournee. De oude rockers zijn er nog niet over uit of ze een nieuwe show brengen, of een bewerking van hun rockopera 'Quadrophenia' uit 1973.

"We zijn nu bezig met wat we nu eigenlijk willen", vertelt zanger Roger Daltrey aan het muziektijdschrift Billboard.

"We hebben ideeën. Als alles goed gaat zijn we in de lente op tournee. We willen in ieder geval nog niet stoppen." Volgens Daltrey is het de plicht van een artiest om zo lang mogelijk door te gaan. "Tot je echt niet meer kan."

Daltrey zegt wel dat er nog enige obstakels zijn, zoals de oorsuizen waar gitarist en componist Pete Townshend last van heeft.

Ander volume

"Het is niet iets dat niet opgelost kan worden, we hebben gewoon andere monitoren en een ander volume op het podium nodig." Volgens Daltrey kan de oude rocker zich bij het musiceren moeilijk inhouden. "Als hij zich mee laat slepen dan is hij geneigd zijn volume naar het oude niveau te draaien. En dat veroorzaakt de problemen."

De zanger is niet zeker of hij 'Quadrophenia' terug wil brengen. "Er zitten haken en ogen aan om het op onze leeftijd nog goed te laten werken. Ik ben zestien jaar ouder dan de laatste keer dat we het opvoerden." Daltrey had altijd al een beetje moeite met de manier waarop de show werd gebracht. "Het zou een metamorfose moeten ondergaan. Het zou te gedateerd zijn als we het zouden brengen zoals het nu is."

The Who werd in 1964 opgericht en is onder meer bekend van nummers als 'My Generation' en 'Pinball Wizard'.