AMSTERDAM - Apple Records gaat veel van hun gouden oudjes per download beschikbaar maken, maar daar zit de muziek van The Beatles nog steeds niet bij.

Het werk van de Fab Four is nog nooit via internet beschikbaar gekomen vanwege een langlopend conflict tussen EMI, dat de muziek van The Beatles distribueert en iTunes, eigenaar van Apple Records.

Dit tot grote onvrede van ex-Beatle Paul McCartney. "Ik weet dat iTunes graag onze muziek via download beschikbaar zou willen maken, dus het moet er ooit van komen", zegt Paul McCartney tegen de BBC.

Hij is al jaren groot voorstander van betaald downloaden van muziek van de Beatles. Sir Paul geeft toe eigenlijk niet eens meer te weten waarom de hele zaak zo uit de hand is gelopen. "Er zijn altijd allerlei redenen geweest waarom ze het maar niet willen doen".

Oude albums

Apple Records wil per 25 oktober vijftien oude albums digitaal en op cd uitbrengen. De vijftien titels zijn digitaal nabewerkt en bestaan alle uit werk dat destijds door de vier Beatles zelf werd uitgekozen. Ze zullen ook nooit eerder uitgebracht bonusmateriaal bevatten.

Onder de albums ook Post Card van Mary Hopkin uit 1968, met daarop de hit Those Were the Days. Dit album werd destijds door McCartney zelf geproduceerd.