AMSTERDAM - DJ Tiësto is springlevend. Geruchten dat hij het leven heeft gelaten bij een auto-ongeluk in Amerika zijn niet waar.

"Tiësto is alive", meldt de dj via Twitter.

"Het is fijn om te weten dat mensen geven om mijn leven. Iedereen bedankt voor alle steun. Het is fijn om in leven te zijn en om zoveel liefde van jullie te krijgen."

Woensdag meldde de website recentissuetoday.com dat Tiësto om het leven is gekomen bij een ongeval op een snelweg in Californië. De schrijver van het stuk meldt heel gedetailleerd wat er zou zijn gebeurd.

De Nederlandse dj zou de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt, mogelijk doordat hij met te veel alcohol op achter het stuur was gestapt en veel te hard reed.

Na een voorwerp te hebben geraakt zou hij meerdere keren over de kop zijn geslagen. De 41-jarige Tiësto, die eigenlijk Tijs Verwest heet, zou op slag zijn overleden.

Uitvaart

De auto was van een vriend. Over de uitvaart van dj Tiësto was nog niets bekendgemaakt, stelt de website, maar zijn kist zou vanwege zware verwondingen aan zijn hoofd vermoedelijk dicht blijven.

Bizar genoeg is het niet de eerste keer dat een dergelijk bericht de ronde doet. In 2006 circuleerde ook al een bericht op internet dat de Nederlander was omgekomen bij een ongeval. Dit bericht komt voor een groot deel overeen met het bericht dat woensdag op recentissuetoday.com verscheen.