AMSTERDAM - In december nam de zwangere Anouk na vier keer Ahoy afscheid van haar publiek met de woorden: ‘Tot volgend jaar!’. Die belofte maakt ze nu waar.

Anouk’s vierde kind is in maart geboren en zondagavond stond ze voor het eerst weer op het podium. Een jaar geleden, op 5 juli, trad ze hier ook op. Dit jaar treedt Anouk niet een, maar twee keer op in het Amsterdamse Westerpark.

Het voorprogramma lijkt dit keer niet verzorgd door Anouk’s partner, totdat haar vriend Unorthadox op het podium verschijnt en twee nummers van Q4 voorziet van zijn raps.

Anouk

Anouk zelf begint een uur later met het stevige nummer The Dark. Als vervolgens het achtergrondkoor plaatsneemt, kunnen ze net zo goed achterwege blijven. Anouk en haar band blazen ze weg met twee liedjes van haar laatste album die in een rockjasje gestoken zijn.

In Modern World komen de achtergrondzangeressen en - zanger wel tot hun recht als ze imponeren met hun solo’s, terwijl Anouk een adempauze neemt.

Westerpark

Niet alleen het concertterrein, maar het hele Westerpark lijkt volgestroomd om desnoods van de zijlijn wat van Anouk op te vangen. Ook hun komst wordt beloond als Anouk speciaal het podium afloopt om te zwaaien naar iedereen die aanwezig is op de heuvel buiten het terrein.

Anouk draagt een soort oversized zwart t-shirt waardoor haar borst continu te voorschijn komt in een zwarte bh. Zelf lijkt ze er niet mee te zitten. Als ze haar monitor bijstelt, die aan haar bh bevestigd is, zegt ze: “Jullie hebben genoeg betaald. Een tiet is geen probleem.” Vervolgens zichzelf manend serieus te worden, voordat ze het emotionele nummer For Bitter Or Worse inzet.

Twitter

Na Nobody’s Wife neemt Anouk een moment rust. “Jullie zitten zeker te wachten tot ik wat ga zeggen? Ik heb wel wat te vertellen. Ik zat op Twitter, maar in een labiele bui dacht ik: ‘ik kap ermee’. Ik heb alles verwijderd, 10.000 followers down the drain."

"Maar een tijdje terug realiseerde ik me dat Twitter toch wel leuk is, dus ben ik weer opnieuw begonnen. Morgen verwacht ik dus wel 10.000 followers erbij op twitter.com/anoukisback. Anouk is back!”

Improviseren

Tijdens een tussenstukje in het nummer Jerusalem gaat Anouk vocaal los, wat kippenvel oplevert. “Die was lekker hè?” roept ze tevreden na afloop om vervolgens a capella nog even door te gaan, terwijl de band al het volgende liedje wil inzetten.

Na ruim twintig nummers krijgt Anouk te horen dat ze moet stoppen. Ze begint te improviseren, maar onderbreekt zichzelf. “Niet klappen anders verpest je mijn flow,” roept ze naar het publiek wat met gelach ontvangen wordt.

Anouk zet haar improvisatie door die eindigt in een swingend Good God. Dan neemt ze afscheid, ook van de mensen op de heuvel.

Anouk in het Westerpark