AMSTERDAM - Na de overwinning van Nederland op Brazilië maakten liefhebbers in Amsterdam zich vrijdagavond op voor het Faithless-concert. De stemming zat er dan ook goed in toen Faithless voor de uitbundige menigte verscheen.

"Jullie moeten vanavond vast wel trots zijn om Nederlander te zijn", sprak zanger Maxi Jazz het publiek toe.

Het was tegen de avond nog altijd tropisch warm in het Amsterdamse Westerpark, maar het publiek had er weinig last van. Tijdens het praktisch uitverkochte concert waren de vooral in oranje geklede bezoekers in een euforische stemming.

C-Mon & Kypski stonden in het voorprogramma van de band, die voor het eerst sinds drie jaar weer eens een groot concert in Nederland gaf.

Ahoy

De laatste keer dat Faithless in Nederland optrad was in Paradiso. Het concert in mei verkocht in tien minuten uit. Eerder deze week maakte de Britse groep bekend eind november weer in Ahoy te staan.

Later deze week volgen nog meer optredens in het Westerpark. Anouk treedt zondag 4 juli en zaterdag 10 juli op. Marco Borsato geeft ook twee optredens onder de naam Live at Westerpark. Op 8 en 9 juli staat de zanger in Amsterdam.