NIJMEGEN – Het muziekfestival Rockin' Park beleeft alweer zijn derde editie, eentje die met een overvloed aan zon en goede rockmuziek uitermate geslaagd te noemen is.

Het Goffertpark ligt dan wel omringd door bossen, op de weide zelf is geen boompje met schaduw te vinden. En dat maakt het met temperaturen rond de dertig graden gevaarlijk warm op het festivalterrein. De organisatie probeert het leed wat te verzachten met gratis water.

Op muzikaal gebied wordt het publiek ’s middags verwend met optredens van onder meer White Lies, Arid, Black Bottle Riot, Rise Against, The Black Keys en Customs.

Amy MacDondald

Amy MacDondald heeft zich dit jaar al meerdere keren op Nederlandse podia laten zien, en zet met haar mooie luisterliedjes altijd een goede show neer.

De Schotse zangeres is op 16 november opnieuw live te zien, in de Amsterdamse Heineken Music Hall, zo laat ze tijdens haar optreden weten.

Stereophonics

Stereophonics heeft de toeschouwers op zijn hand, maar kan daarmee niet verhullen dat de show een tikje routineus overkomt. Het lijkt alsof de Britten er ondanks het mooie weer toch geen zin in hebben. De hits worden keurig gespeeld, en frontman Kelly Jones heeft als altijd zijn praatje klaar, maar echt vlammen doet het niet.

Ben Harper

Ook de lome slidegitaar-rock van Ben Harper and Relentless 7 valt bij het publiek in goede aarde. Het hoogtepunt van de show ligt bij de verschijning van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder, die het nummer Under Pressure (cover van Queen met David Bowie) met Harper mee komt zingen.

Vampire Weekend

De Afrikaanse beats van Vampire Weekend doen het goed met dit zonnige weer, al heeft die band de pech net voor Pearl Jam geprogrammeerd te staan.

De muziek van het Amerikaanse viertal dient voor de meeste bezoekers als achtergrondmuziek bij het zoeken van een mooi plekje voor het hoofdpodium. Maar al is het niet bijster druk, de band krijgt de mensen die er wel staan goed mee.

Pearl Jam

Publiekstrekker van de dag zijn natuurlijk de Amerikaanse rockers Pearl Jam. Zanger Eddie Vedder heeft zijn huiswerk gedaan en spreekt de menigte van een spiekbriefje in het Nederlands toe. Dat het erg mooi weer is, en of we alsjeblieft voorzichtig willen zijn en een beetje op elkaar willen letten.

Het vijftal geeft, net als eerder dit jaar in Ahoy, een uitstekende show, die door het publiek bijzonder enthousiast ontvangen wordt. Vanaf de eerste nummers wordt meegeklapt en gezongen.

Alive

Pearl Jam eindigt de show met de uitermate toepasselijke Neil Young-cover Rockin' In The Free World, en laat daarmee de grootste hit Alive achterwege. Ondanks dat had Rockin' Park geen beter denkbare afsluiter dan deze Amerikanen kunnen hebben. Het wat korte maar evengoed sterke optreden tilt deze hele editie naar een hoger plan.

De organisatie schat het aantal bezoekers van Rockin' Park 2010 op 50.000 en spreekt van een geslaagde editie. Er hebben zich geen noemenswaardige ongeregeldheden voorgedaan, zo laat een woordvoerder van de politie weten.