AMSTERDAM - Kylie Minogue heeft een gastoptreden gegeven met de groep Scissor Sisters. De Australische zangeres maakte haar debuut op het Britse Glastonbury Festival.

Minogue zou in 2005 al op het festival staan maar moest toen verstek laten gaan omdat bij haar borstkanker werd geconstateerd. De zangeres vierde haar optreden met een kus vol op de mond van Scissor Sister Ana Matronic.

De 42-jarige Australische werd bij haar laatste album geholpen door Scissor Sisters-zanger Jake Shears, met wie ze samen een nummer schreef.

U2

Een ander onverwachts optreden tijdens de veertigste editie van Glastonbury Festival was U2-gitarist The Edge.

De gitarist speelde samen met de band Muse het U2-nummer 'Where the Streets Have No Name'. De Ierse rockband U2 moest het optreden op het festival afzeggen wegens een rugblessure van zanger Bono.

Kate Moss

De meest opvallende verrassing op het festival was misschien wel het optreden van Kate Moss. Het 36-jarige model zong 'Happy Birthday' voor The Clash-gitarist Mick Jones.

De muzikant vierde zijn 54e verjaardag op het festival, waar hij samen met Gorillaz optrad. Ook Lou Reed en Snoop Dogg gaven een optreden samen met Gorillaz.

Het Glastonbury Festival heeft tot nu toe twee levens geëist. Vrijdagavond overleden twee mensen aan een hartaanval, laat de BBC weten. Meer dan 2100 mensen werden behandeld door het aanwezige medische team, meestal voor uitdroging en zonverbranding.