DEN HAAG - Het gratis openluchtfestival Parkpop in Den Haag is zondag zeer ontspannen verlopen. De velden voor de diverse podia in het Zuiderpark stonden vol met veel jongeren en gezinnen met kinderen.

Bekijk lezersfoto's op NUfoto

Veel mensen lagen ontspannen in de zon of in de beschutting van de bomen. De politie stelt dat er zich ''nog geen wanklanken'' hebben voorgedaan op het festival.

Volgens de organisatie bezochten ongeveer 250.000 mensen het festival. ''Het verliep vlekkeloos. Er hing een waanzinnige sfeer, mensen gingen compleet uit hun dak'', aldus een woordvoerster. Ook volgens de politie is het festival prima verlopen.

Op het programma van de dertigste editie van het festival stonden onder anderen de Duitse zangeres Nena, de Amerikaanse actrice Juliette Lewis en de Ivoriaanse reggaester Alpha Blondy.

Snoop Dogg

Die laatste werd een paar dagen geleden pas gecontracteerd nadat twee eerder gekozen hoofdacts moesten worden afgezegd. Rapper Snoop Dogg mocht van de gemeente Den Haag niet optreden omdat rond zijn act ongeregeldheden werden voorzien.

En vervanger Beenie Man werd door de organisatie zelf van het programma gehaald vanwege zijn homofobe teksten.

Admiral Freebee

De Belgische singer-songwriter Admiral Freebee maakte tijdens zijn optreden nog een toespeling op het verbieden van het concert van Snoop Dogg. ''Ik ben helemaal niet open en vriendelijk en mocht toch komen'', grapte de Belg.