AMSTERDAM - Het contract dat 'X Factor'-kandidate Maaike Vos zou sluiten met platenmaatschappij Sony gaat niet door. Sony vindt het te vroeg om met de zangeres in zee te gaan.

Ondanks deze teleurstelling gaat het goed met de nuchtere Twentse zangeres.

"Ik was wel even bang dat ik na 'X Factor' in een zwart gat zou vallen en dat ik het zou missen, maar dit gebeurt gelukkig niet", vertelt Maaike .

"Ik ben eigenlijk ook wel blij dat ik nu mijn vrijheid weer terug heb en niet meer zo wordt geleefd."

De 19-jarige Maaike, die onlangs tweede werd bij de finale van 'X Factor' gaf een optreden weg tijdens de TMF Awards die zaterdag werden gehouden in het Enschedese Volkspark.

Eigen album

Dat Enschede haar steunt bleek duidelijk uit de enthousiaste ontvangst en het luide applaus van het publiek. "Ik ben nu erg druk met veel optredens en probeer overal mijn gezicht te laten zien."

"Ik hoop dat ik binnenkort een eigen album kan maken en stuur veel demo's naar platenmaatschappijen. Ik weet dat dit is wat ik echt wil dus daar ga ik voor!"

Groot fan

Ook Marco Borsato, die groot fan is van 'X Factor'-winnaar Jaap, ziet kansen voor Maaike. "Ze is een fantastische zangeres, maar ik denk dat de weg die ze heeft te gaan langer is dan die van Jaap", zegt de zanger.

"Het is voor vrouwen vaak moeilijker fans 'vast' te houden, terwijl veel vrouwelijke fans vaak heel trouw zijn aan hun mannelijke idool."