DEN HAAG - Reggae-ster Beenie Man vervangt zondag tijdens de 30e editie van Parkpop in Den Haag de Amerikaanse rapper Snoop Dogg. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

De gemeente Den Haag verbood vorig week het optreden van Snoop Dogg om ''het open en vriendelijke karakter'' van Parkpop te kunnen garanderen.

Om die reden is ook housemuziek niet toegestaan.

Reggae- en dancehallartiest Beenie Man uit Jamaica brak eind jaren negentig door. Met het album Art & Life won hij zijn eerste Grammy. Op het album Tropical Storm (2002) werkte hij samen met onder anderen Janet Jackson en Wyclef Jean.

King of the Dancehall

Beenie Man heeft al veel nummer 1-hits op zijn naam staan. Hij wordt gezien als de ongekroonde King of the Dancehall, aldus de organisatie.

Overigens eiste de VVD-fractie in de gemeenteraad van Den Haag twee jaar geleden een verbod op een optreden van Beenie Man in de Hofstad. De zanger zou in zijn teksten aanzetten tot homohaat.

Niet op de hoogte

De gemeente Den Haag was maandagochtend niet op de hoogte dat Beenie Man in aantocht is en gaat zich nu beraden over de kwestie, aldus een woordvoerder.