DELFT - Roger Waters, voormalig lid van Pink Floyd, geeft op 9 april 2011 een extra concert van The Wall in Gelredome in Arnhem.

Zijn eerste concert, een dag eerder op 8 april, was in korte tijd uitverkocht. Dat heeft Mojo Concerts maandag bekendgemaakt.

Volgend jaar wordt herdacht dat het album The Wall ruim dertig jaar geleden uitkwam. Om dit te vieren gaat Waters op tournee, waarbij hij meer dan 25 Europese steden aandoet.

Tot nu toe heeft Waters The Wall 31 keer uitgevoerd, in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Pink Floyd

Waters stapte in het midden van de jaren tachtig uit de band en verloor vervolgens de rechtszaak over de naam Pink Floyd. De andere bandleden maakten onder deze naam een doorstart.

De klassieker The Wall verscheen in 1979 en werd een van de bestverkochte albums ooit. Nadat de Berlijnse Muur was gevallen in 1989 gaf Waters een grote mega-show in Berlijn met The Wall als thema.

De komende show belooft een groot spektakel te worden. Waters leeft zich uit in allerlei effecten, zoals een neerstortend vliegtuig, quadrafonisch geluid, vuurwerk, gigantische opblaaspoppen, projecties en een afgebroken muur die gedurende de show wordt opgebouwd.