HILVERSUM - Jacqueline Govaert, bekend geworden als frontvrouw van de band Krezip, brengt eind augustus haar eerste soloalbum uit. Daarna volgt een tournee langs Nederlandse popzalen met haar nieuwe liveband.

Dat maakte platenmaatschappij Sony Music maandag bekend.

Het eerste soloalbum van de zangeres, dat nog geen titel heeft, ligt vanaf 30 augustus in de winkel. Op 2 juli komt de eerste single uit.

Govaert schreef zelf nummers voor het album en werkte samen met onder anderen Alex Callier (Hooverphonic), Joost Zweegers (Novastar), JanPeter Hoekstra (ex-Krezip) en Tjeerd Bomhof (Voicst).

Try-outs

Op 2 september houdt ze de eerste van twee try-outs in het Patronaat in Haarlem. Daarna vangt haar eerste solotournee op 15 september aan met een show in Paradiso. Verder treedt Govaert op in onder meer Mezz (Breda), Vera (Groningen) en Tivoli (Utrecht).

In juni 2009 ging het populaire Krezip na bijna twaalf jaar uit elkaar. Govaert kondigde destijds al aan zich op een solocarrière te willen storten. De 28-jarige zangeres beviel vorig jaar maart van haar eerste zoon.

In november verwacht ze een tweede kindje.