AMSTERDAM - Danceorganisatie Chemistry staat op het punt van een faillissement. De Amsterdamse evenementenorganisator kan de rekeningen niet meer voldoen en moet stoppen met het organiseren van grootschalige (dance-)feesten.

Dit heeft directeur Eelko Anceaux van Chemistry zaterdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving hierover in Het Parool.

Chemistry organiseerde de afgelopen jaren al geen vaste clubavonden meer in club Escape op het Rembrandtplein.

Wel initieerde het bedrijf nog steeds evenementen zoals het zomerse festival Generations of Love op de Amsterdamse stadsstranden als Blijburg en het gelijknamige feest rond kerst in de Westerunie.

Volgens Anceaux staan er door de financiële problemen van het bedrijf niet meer feesten op het programma. ''De koek is op.''

Amstelveld

Het jaarlijkse feest op het Amstelveld tijdens Koninginnedag was voorlopig het laatste evenement onder de vlag van Chemistry.

Anceaux wijt de slechte financiële situatie onder meer aan de economische crisis, de enorme toename van organisatiekosten en de grote concurrentie. ''Het is niet zo dat er geen bezoekers meer komen, maar het is moeilijker om er geld aan te verdienen'', aldus Anceaux.

Ontwikkeling

Chemistry werd vijftien jaar geleden opgericht en stond aan de wieg van de enorme ontwikkeling van de house- en dancescene. Anceaux: ''Met feesten in Zuid-Amerika, Ibiza, Midden-Oosten en Londen waren we het eerste house-exportproduct van Nederland. Nog voordat Tiësto kwam kijken.''

Chemistry won acht jaar achtereen de prijs voor beste club, had een tv-programma bij Veronica en was de eerste met een eigen radioprogramma dat destijds op 3FM was te horen.