AMSTERDAM - De 3JS gaven maandagavond hun eerste concert in België. De drie Volendammers stonden met hun theatertoer 'Pluche, Zweet en Tranen' in Antwerpen. "We gaan met een behoorlijk goed gevoel naar huis", glunderde zanger Jan Dulles na afloop tegen het Belgische productiebedrijf Media1.

"Onze eerste soloshow was een succes. Alles is goed verlopen en de mensen waren heel enthousiast", somt Dulles op. De 3JS speelden al eerder voor de zuiderburen, maar nooit met een eigen show.

"We hebben al eerder een promo gedaan en stonden in het voorprogramma van Nick & Simon", zei gitarist Jaap Kwakman. "Eens moest de eerste keer zijn."

Geluk gehad

De toeschouwers waren na afloop net zo enthousiast als de 3JS. "Ik denk dat België geluk heeft gehad dat deze mannen Nederland niet vertegenwoordigd hebben op het Eurovisie Songfestival", grapte een man. België werd zaterdag zesde tijdens het liedjesfestijn in Oslo.

"We zijn blij met de goede reacties, we merkten dat de interactie met het publiek goed was", vertelde gitarist Jaap de Witte. De Volendammers hopen nog veel concerten in België te mogen geven. "We hopen dat we snel terug mogen komen en dat we nog heel veel kunnen spelen in Vlaanderen", zei Kwakman.

Eerste rij

Dulles zag vooral ouderen op de eerste rij zitten. Dat vindt de 35-jarige zanger geen probleem. "Ze keken heel instemmend en tevreden. Als de oudere mensen het goed vinden, zijn wij lekker bezig."