AMSTERDAM – De bandnaam veranderde van STRFCKR naar (Never Mind The) Stars, maar de boodschap van zanger en oprichter Simon Little is nog steeds hetzelfde: plezier terugbrengen in de muziek.

“Tegenwoordig is pop te pretentieus.”

Little, geboren in Engeland maar woonachtig in Amsterdam, kanaliseerde met het nieuwe album Aeroplane, en vooral met de single We Don't Care About The Music, zijn frustratie jegens de platenindustrie.

“Het is een middelvinger naar wat ik om mij heen zie. Het gaat in de industrie om alles behalve de muziek, daar verwijst de titel ook naar. Ik hoop dat het bij ons nu wel om de muziek gaat.”

STRFCKR ontstond tien jaar geleden uit een samenwerking met de Franse producer Gaspard de la Nuit. De naam werd onlangs veranderd om de simpele reden dat Engelse radio dj's het niet uit wilden spreken. De plaat An Al Bum verscheen nog wel onder die naam.

De naamsverandering bracht wel een lichte muzikale koerswijziging met zich mee. “Het is veel meer een popproject”, legt Little uit.

Auto

“Het is muziek voor in de auto, thuis of op een festival. STRFCKR was een gekke potpourri van ideeën. Het was een stuk wilder en kende minder grenzen.”

Inmiddels heeft het nieuwe album al twee singles voortgebracht: We Don't Care About The Music en Holiday. “In Engeland heeft Holiday het best oké gedaan en iedereen die het hoorde zei: dit wordt de single waarmee jullie doorbreken.”

Frustrerend

In Nederland deed het nummer echter weinig stof opwaaien. “Dat is wel een beetje frustrerend. Maar met muziek weet je simpelweg nooit wat het goed gaat doen."

"Ik ben in ieder geval blij met het resultaat en ik heb het gevoel dat we iets gemaakt hebben dat er nog niet is. Dat kan een gat opvullen of falikant niet begrepen worden.”

(Never mind the) Stars speelt op 14 juni in Paradiso in Amsterdam.