LANDGRAAF - Zoals voorspeld is zondagmiddag de regen losgebarsten boven Landgraaf. Veel Pinkpopbezoekers waren voorbereid op slecht weer en weten zich met regenjassen en plastic zakken tegen het vallende water te beschermen.

Veel problemen veroorzaakt het slechte weer volgens de festivalorganisatie niet. Op één moment werd de situatie wel wat precair, toen na een enorme plensbui tijdens de show van DeWolff zondagmiddag, een grote plas water op het dak van de tent bleef liggen.

Pinkpopbaas Jan Smeets moest er aan te pas komen om de bezoekers te verzoeken de tent voorzichtig te verlaten, om ongelukken te voorkomen.

De tent stond vol voor de jonge jongens van DeWolff, die nauwelijks oud genoeg zijn om een op Pinkpop legaal een biertje te  bestellen. Al is dat aan hun vuige bluesrock niet af te horen.

Het drietal geeft een uitermate volwassen show, die de plaats op het Pinkpop-affiche meer dan waardig is. Op het einde van de show maakt zanger-gitarist Pablo van de Poel een fan op de voorste rij dolgelukkig door hem zijn gitaar te schenken.

Kate Nash

De Britse zangeres Kate Nash is op haar laatste album een stuk minder netjes dan op haar eerste, maar dat neemt niet weg dat het veld bij de 3FM-stage helemaal volloopt voor de roodharige. En terecht, want de nieuwe nummers komen live uitstekend uit de verf.

Skunk Anansie doet wat het eerder al in Paradiso deed dunnetjes over: een stomende greatest hits set. Skin is nog altijd de energie zelf en duikt zelfs nog het publiek in. Maar ook het nieuwe werk is goed te pruimen, dat in dezelfde lijn ligt en ook net zo hard knalt.

Slash

Slash is veel meer dan de gitarist zelf, want met onder meer Myles Kennedy, die de zang verzorgt, staat er gewoon een volledige rockband. Kennedy bewijst een buitengewoon goede zanger te zijn en uiteraard is het een genot om naar levende gitaarlegende Slash - met hoed en zonnebril natuurlijk - te kijken.

Niet alleen nieuw werk komt aan de beurt, ook Guns n' Roses klassiekers Sweet Child O' Mine en Paradise City passeren in de stromende regen de revue.

Yeasayer

De uit Brooklyn afkomstige band Yeasayer is een relatieve nieuwkomer, maar heeft al een respectabele staat van dienst. Vooral de exotische ritmes onderscheiden Yeasayer van andere indiepopbands.

Tegelijkertijd zijn er parallellen te trekken met Talking Heads en The Police, maar Yeasayer blijft vooral Yeasayer. Stiekem heeft Yeasayer ook nog wat potentiële hitjes onder de arm, al loopt Pinkpop nog niet bepaald uit voor het drietal. Voor wie het gemist heeft: de band staat ook op de komende editie van Lowlands.

Sander Bosch

Bij het optreden van Green Day gisteravond verscheen ineens een jongen met fel groen haar op het podium. De jongen bleek een verdacht goede stem te hebben en wist met zijn uitvoering van Longview het publiek te verrassen. Zijn naam is Sander Bosch en hij komt uit het Limburgse Brunssum.

Als zanger van de coverband Discover deed hij de nodige ervaring op, maar sinds een week is hij een nieuwe band begonnen met eigen materiaal, genaamd Wake Up!. Inmiddels is hij al een bekendheid op het Pinkpopterrein, met interviews op 3FM, Studio Brussel, L1 Radio en TV Limburg.

Terwijl het festivalterrein zich goed houdt onder de nattigheid, veranderde op de campings enkele plekken in modderpoelen. Opvallend veel bezoekers verlieten zondag aan het begin van de middag de campings, waarschijnlijk wilden zij het naderende slechte weer niet afwachten.

De organisatie maakte zondagavond aan het einde van het festival bekend dat in totaal ruim 72.000 muziekliefhebbers zich het afgelopen weekeinde hebben ondergedompeld in de wereld van Pinkpop.