LANDGRAAF - Pinkpop 2010 is met een energiek optreden van The Prodigy op zijn einde gekomen.

De 41 editie van het muziekfestival in Landgraaf heeft ruim 72.000 bezoekers getrokken, zo meldt de organisatie.

Meer dan 41.000 mensen waren voor drie dagen naar Landgraaf getrokken. Per dag trok het muziekfestijn iets meer dan 10.000 dagjesmensen.

De roodharige Florence Welch is met haar band The Machine naar Pinkpop afgereisd en wordt in een afgeladen tent enthousiast ontvangen. Helaas blijkt Welch niet helemaal fit te zijn, waardoor haar krachtige vocalen er niet altijd even zuiver uitkomen.

Triggerfinger

Aangezien Wolfmother moest afzeggen, staat de Belgische band Triggerfinger vandaag op het hoofdpodium, waar ze eigenlijk zaterdag op de 3FM Stage zouden spelen.

De regen houdt zich spontaan koest als Triggerfinger begint te beuken en gedurende het uur dat de band speelt klaart het weer beetje bij beetje op, om uiteindelijk toch in een hoosbui te eindigen.

Mika

Mika heeft er geen enkele moeite mee om het veld naar zijn hand te draaien. Nadat hij voorzichtig Rain inzet, hopend dat het niet gaat regenen, komt tijdens Everybody's Got To Love Today het zonnetje zelfs weer kijken.

Het publiek springt later dan ook maar al te graag op en neer als Mika dat vraagt. Tijdens zijn set is de weide een uur lang ontzettend vrolijk, en danst Pinkpop rond op hits als Grace Kelly en Happy Ending. Mika te zoet voor Pinkpop? Absoluut niet.

Pixies

Er zijn een aantal acts waarvan de programmering op Pinkpop onlogisch is. Pixies bijvoorbeeld. Terwijl de band rondom Frank Black voor een schamel gevuld veld zijn culthitjes staat te spelen, staat een overvol veld voor de veel kleinere 3FM Stage te wachten op de komst van Pink.

Pixies maken te weinig indruk, ondanks dat de band een prima set speelt. Dat doet af aan hun legendarische status.

De band zelf lijkt zich in Nederland in ieder geval prima vermaakt te hebben. Wanneer bassiste Kim Deal, die al het hele optreden met een glimlach van oor tot oor op het podium staat, een liedje te laat instart is haar gevatte excuus: "I smokey smokey, remember?".

Pink

Pink heeft er vast fans bijgekregen na haar sterke optreden. Met haar entree poogt de Amerikaanse popster de term stijlvol te herdefiniëren, door stoere elementen toe te voegen aan een chique en klassieke aankleding. Fun House blijkt een ideale opwarmer voor een over the top optreden.

Pink komt onder meer in een bal over het publiek gerold, een spectaculair showelement dat we al eerder bij de Amerikaanse indieband Flaming Lips zagen. Het optreden eindigt als een ware circusact, wanneer de zangeres aan een tuigje over het publiek vliegt.

The Prodigy

The Prodigy is een afsluiter van formaat. Op deze band kun je rekenen als je het gaat om een energiek optreden. Frontmannen Keith Flint en Maxim ontketenen immers altijd een wild dansfeest. Het vuurwerk is weliswaar minder dan bij Rammstein of Green Day, maar The Prodigy imponeert nog altijd.

Ruim 72.000 muziekliefhebbers hebben zich het afgelopen weekeinde ondergedompeld in de wereld van Pinkpop. Volgens de organisatie waren 41.000 mensen voor drie dagen naar Landgraaf afgereisd. Per dag kwamen nog iets meer dan 10.000 dagjesmensen naar het popfestival.

Met medewerking van:
Martijn Eerens
Harm Groustra
Ester Meerman
Pierre Oitmann

Upload jouw beste Pinkpopfoto's op NUfoto en win een Canon-camera.