LANDGRAAF - De bezoekers van Pinkpop hebben de regenachtige zondagochtend in Landgraaf aangegrepen om lekker uit te slapen.

De Britse indierockers van The Maccabees beten het spits rond het middaguur van de laatste festivaldag af voor een half leeg festivalterrein.

''Ik weet dat het nog vroeg is, dus stel het extra op prijs dat jullie hier zijn'', aldus de zanger tegen de aanwezige fans.

Telkens wanneer de zon even door het dikke wolkendek boven het festivalterrein scheen, steeg een enthousiast gejuich op uit het publiek.

Triggerfinger

Later in de middag staat niet, zoals gepland, Wolfmother op het podium, maar krijgt het publiek de rockende Vlamingen van Triggerfinger voorgeschoteld.

Tot donderdagmiddag was onduidelijk of Wolfmother naar Landgraaf kon komen, maar uiteindelijk kwam het verlossende woord van de manager. Zanger Andrew Stockdale is te ziek om op te treden. Om het gat van de Australiërs op te vullen, werd Triggerfinger van zaterdag naar zondag verplaatst.

Op de laatste festivaldag kan het publiek verder nog genieten van onder meer Florence and the Machine, Slash, Mika, Pink, Danko Jones en Skunk Anansie. The Prodigy sluit de 41e editie van Pinkpop zondagavond in stijl af.