LANDGRAAF - Op zaterdagavond vielen op Pinkpop de eerste regendruppels, terwijl het publiek muzikaal vermaakt werd door onder meer Editors, Biffy Clyro, John Mayer en Green Day.

Gekleed in een zwart/witte jurk met veel schoudervulling brengt Caroline van der Leeuw door de charleston beïnvloede popliedjes onder haar pseudoniem Caro Emerald.

Het succes van Caro Emerald is ook evident op Pinkpop, wanneer een enthousiast publiek de hits Back It Up, A Night Like This en That Man woord voor woord meezingt.

Behalve haar eigen nummers, vertolkt ze ook de Lady GaGa-hit Bad Romance. Hoe leuk die cover ook is, Van der Leeuw redt het prima met haar eigen liedjes.

John Mayer

Op charme alleen is het optreden van John Mayer al een gewonnen wedstrijd. De Amerikaan heeft niet veel meer nodig dan zijn dromerige oogopslag om het overwegend vrouwelijke publiek te doen zwijmelen.

Mayer heeft echter meer troeven paraat dan enkel zijn charismatische voorkomen. Als virtuoos gitarist en voortreffelijk zanger brengt hij zijn optreden tot een geslaagd einde met de softrockhit Gravity.

Biffy Clyro

Biffy Clyro timmert al jaren aan de weg en een doorbraak lijkt er eindelijk aan te komen. Alhoewel de laatste plaat veel rustiger is dan eerder werk, geeft de band een evenwichtig optreden. Met de ruwe en karakteristieke zang als leidraad bewijst Biffy Clyro klaar te zijn voor het grote publiek.

Twee jaar terug gaf Editors al een prima show weg op het hoofdpodium, maar die verpletteren ze vandaag met gemak. De melancholie dendert over de weide en voor zover de zon nog niet weg was, speelt de band hem nog verder weg. Met als hoogtepunt Papillion waar op het publiek, terwijl het begint te regenen, helemaal losgaat.

2 Many Dj's

Waar het buiten water regent, regent het in de tent bier. Vanaf minuut een is de overdekte ruimte veel te klein voor de Belgische broeders 2manydjs. De twee hebben een nieuwe show, waarbij de set tijdens het optreden wordt opgebouwd.

Met een stomende mix van electro en nummers als Love Is In The Air en Standing In The Way Of Control blijft dat het hele optreden zo.

Green Day

Green Day is misschien een van de oudere acts op Pinkpop, maar relevant is de band zeker nog. Alhoewel bijna tweeënhalf uur misschien iets te veel van het goede is voor een festivaloptreden, spelen de punkrockers de weide met gemak plat.

Vooral de publieksparticipatie -meerdere fans mogen zingen op het podium- zorgt ervoor dat het niet saai of langdradig wordt.

En Rammstein had gisteravond het nodige vuurwerk, maar Green Day lijkt wel oud en nieuw te vieren zoveel vuur schiet er de lucht in. Erg punk kun je ze niet meer noemen, maar dat neemt niet weg dat de band nog altijd de moeite waard is en de zaterdag op Pinkpop als een waar circus weet af te sluiten.

Met medewerking van:
Martijn Eerens
Harm Groustra
Ester Meerman
Pierre Oitmann

Upload jouw beste Pinkpopfoto's op NUfoto en win een Canon-camera.