LANDGRAAF - De tweede dag van Pinkpop is met ruim 50.000 toeschouwers drukker bezocht dan de eerste. Het is aan de Amsterdamse band Moke om het publiek wakker te maken.

Moke is inmiddels een bekend gezicht op Pinkpop. Ditmaal slepen ze het 65-koppen tellende Metropole Orkest met zich mee, om het optreden van extra cachet te voorzien.

De bijdrage van het orkest geeft vooral een meerwaarde bij de nummers van het tweede album The Long And Dangerous Sea, maar bij liedjes van het debuutalbum Shorland is de toegevoegde waarde miniem. Enkel de blazers voegen echt iets toe.

De vervanging van Wolfmother, Ryan Shaw, krijgt de handen op de festivalweide nog niet echt op elkaar. De zanger laat even op zich wachten, het publiek krijgt eerst een jam van zijn band.

"Raise your hand if you love God", roept Shaw het publiek op, en dat is gelijk de toon van het optreden. Lome soul met een gospeltintje, in een zonovergoten Landgraaf.

Kitty, Daisy & Lewis

Het rockabillytrio Kitty, Daisy & Lewis kan gezien worden als een veel rauwere variant van de gladgestreken rock-'n'-rollboyband The Baseballs. Maar ook een meer rammelende variant, want ontzettend strak is het drietal niet.

Dat past dan wel weer bij de feestsfeer die Kitty, Daisy & Lewis neerzetten in de festivaltent. Qua populariteit zullen ze het in ieder geval niet winnen van The Baseballs.

Everything Everything

In het clubcircuit gonst de naam Everything Everything al een tijdje rond, maar op Pinkpop mag het grote publiek eraan geloven. Alhoewel de moeilijke pop van de band niet het hele optreden lang even goed overkomt, is het een prima optreden.

De bandleden genieten zichtbaar van het optreden en lijken zelfs verbaasd dat er veel animo voor ze is. Een uur lang is de tent het toneel van sterke samenzang, experimentele pop en wellicht het geluid van de toekomst.

Mando Diao

Na een succsesvol optreden vorig jaar op Pinkpop en met Dance With Somebody een monsterhit op zak, is Mando Diao klaar voor de mainstage. De band noemt het vorige optreden het beste dat ze ooit speelden en trakteert de festivalweide daarom op een fraaie Chuck Berry cover.

Het repertoire van Mando Diao bevat veel meer sterke nummers dan alleen de hit en gedurende het optreden, dat een uur lang rockt en swingt, bewijst de band zeker mainstage-waardig te zijn.

Met medewerking van:
Martijn Eerens
Harm Groustra
Ester Meerman
Pierre Oitmann

Upload jouw beste Pinkpopfoto's op NUfoto en win een Canon-camera.