LANDGRAAF - Het weer op de zaterdagmiddag van Pinkpop 2010 is boven verwachting goed. Er is geen wolkje aan de lucht en de verwachte regen blijft dan ook voorlopig uit.

De zaterdag in Landgraaf heeft dit jaar een hoog 'lage landen-gehalte'.

Zo staan de succesvolle Nederlandse zangeres Caro Emerald, de Tilburgse rockers van Destine, rockband Moke en het Metropole Orkest en C-mon & Kypski op het programma. Uit Vlaanderen reist het dj-duo 2 Many DJ's naar Landgraaf af.

Ook de rockers van het Vlaamse Triggerfinger stonden op het affiche voor de tweede festivaldag, maar door het uitvallen van Wolfmother op zondag is het trio naar de laatste dag verplaatst. Het gat dat Triggerfinger op zaterdag achterlaat, wordt opgevuld door de Amerikaanse soulzanger Ryan Shaw.

Verder kan het publiek zaterdag genieten van onder meer Kitty, Daisy & Lewis, John Mayer, Mando Diao en Editors. De Amerikaanse punkband Green Day sluit de tweede dag van Pinkpop zaterdagavond af.

Lezersfoto's zien van Pinkpop? Ga naar onze special. Hier kunt u ook zelf uw Pinkpopfoto's uploaden. En maak kans op een Canon-camera.