AMSTERDAM - Charlie Lownoise is twee jaar lang gevolgd door camera's. Van het filmmateriaal werd de documentaire 'Charly Lownoise - Zonder Wrijving Geen Glans' gemaakt.

"Twee eigenaren van een productiebedrijf uit Zoetermeer hadden mijn boek gelezen en vonden het een mooi verhaal voor het maken van een documentaire", vertelt de 41-jarige dj aan de website Shownu.

Na een aantal gesprekken werden Lownoise, die eigenlijk Ramon Roelofs heet, en de initiatiefnemers het eens over de inhoud. De documentaire laat zien hoe hij enerzijds een werkende dj is en anderzijds een mens op zoek naar verdieping.

Onder anderen manager Jan Dirk Vis, moeder Roelofs en vriend Mental Theo spreken over hem.

Klooster

"In totaal ben ik twee jaar gevolgd door een camerateam in binnen- en buitenland." Lownoise vertelt dat beelden zijn gemaakt tijdens optredens in onder meer Griekenland, Schotland en op het Museumplein tijdens Koninginnedag.

"Maar ook in een klooster tijdens een retraite zijn mooie beelden gemaakt."

Stars

'Autobiografie van een DJ' is het boek dat Lownoise schreef over zijn succes en de schaduwkant ervan.

Hij werd samen met Mental Theo beroemd als het duo Charly Lownoise & Mental Theo. Samen produceerden ze 'happy-hardcoreplaten'en scoorden ze hits met nummer als 'Stars', 'Your smile' en 'Girls'. De documentaire wordt 27 juni uitgezonden op televisie.