AMSTERDAM - “Zenuwslopend”, zo omschrijft rapper Blaxtar het door hem georganiseerde 'Spoken – Dichter bij de Dichter' dat vrijdag 28 mei plaatsvindt in De Duif in Amsterdam. Het spoken word-evenement daagt rappers uit om hun teksten zonder de gebruikelijke beats voor te dragen.

“De hele hiphop-achtergrond valt weg en je houdt alleen de man of vrouw achter de tekst over”. legt de uit 't Harde afkomstige rapper uit.

Naast Blaxtar gaan onder meer Rico, Salah Edin, Typhoon, Manu en Unorthadox de uitdaging aan. Ook geven publicerende dichters als Gijs ter Haar, Jeroen Naaktgeboren en Marjolijn van Heemstra acte de présence.

Inmiddels heeft Blaxtar al drie albums uitgebracht, waarvan OZMO6: 2 de meest recente is, maar toch blijft spoken word voor hem een uitdaging.

“Factoren zoals muziek en de ambiance van een energiek optreden vallen weg. Je ziet enkel de nieuwsgierige ogen van het publiek. Je hoort ze denken: ik ben benieuwd, vertel het eens jongen. Dat maakt je kwetsbaar.”

“Het is voor mij een andere manier om dezelfde tekst te vertellen. Daardoor wordt het duidelijker en toegankelijker voor iedereen die van tekst en gedicht houdt.” Na afloop van iedere voordracht is er ruimte voor vragen uit het publiek.