AMSTERDAM - Voor de achtste keer zijn woensdagavond de Duiveltjes uitgereikt aan de beste popmuzikanten van Nederland. De muziekprijzen gaan naar de artiesten die door hun vakbroeders als beste worden beschouwd.

Dat maakte initiatiefnemer Muziek Centrum Nederland woensdag bekend.

In de Rabozaal van poppodium Melkweg in Amsterdam kreeg Anton Goudsmit (New Cool Collective, Ploctones) een Duiveltje voor beste gitarist. Torre Florim van De Staat werd uitgeroepen tot beste zanger.

Ivo Severijns van Kane wordt door zijn collega's gezien als beste bassist en Joost Kroon (New Cool Collective, Kane) als beste drummer. Niels Broos van Kyteman's Hiphop Orkest kreeg de prijs voor beste toetsenist.

Vakjury

De uitreiking van de Duiveltjes had plaats tijdens de tweede editie van het Gala voor de Popmuziek. Tijdens dat evenement werden ook de winnaars van de IJzeren Podiumdieren bekendgemaakt. De prijzen van de Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals worden jaarlijks toegekend door een vakjury.

Tot beste directeur werd Gerard Lohuis (P60) verkozen. Beste podium is Rotown. Darko Esser (Doornroosje) werd door de vakjury uitgeroepen tot beste programmeur en Lowlands is volgens de kenners het beste festival.

Managers

De Music Managers Awards worden sinds 2006 uitgereikt door Music Managers Forum Nederland. Dit jaar had de uitreiking voor het eerst plaats tijdens het Gala van de Popmuziek. Nancy Poleon (C-Mon & Kypski) werd uitgeroepen tot beste manager binnenlandse activiteiten.

Marcel Albers (Rose / Moke) kreeg die titel voor zijn buitenlandse activiteiten. Tot Rookie Of The Year is Marc Derby (Dio) verkozen.