Snow Patrol-zanger en R.E.M.-gitarist maken album

AMSTERDAM - Snow Patrol-frontman Gary Lightbody en R.E.M.-gitarist Peter Buck hebben de handen ineengeslagen. Het duo heeft onder de naam Tired Pony een album met countrymuziek opgenomen, laat platenmaatschappij V2 weten.

Het idee voor het project ontstond vorig jaar. "Eigelijk kan ik het niet maken om pure countrymuziek te schrijven, omdat ik dat leven niet heb geleefd. Maar ik ben er zo dol op dat ik het altijd al wilde proberen", zegt Lightbody.

"Het album is geïnspireerd door mijn voorliefde voor bands als Wilco, Calexico, Lambchop en Smog. Deze bands kijken allemaal naar de donkere kant van Amerika. Ik wilde met deze plaat een verknipte liefdesbrief voor de Verenigde Staten schrijven."

Een producer stelde Lightbody voor om R.E.M.-gitarist Buck bij het project te betrekken. "Dat bleek voor mij de slagroom op de taart, want ik ben zo'n grote fan."

De heren hebben samen het album The Place We Ran From opgenomen, waarop onder anderen ook Tom Smith van rockband Editors zijn vocale bijdrage levert. The Place We Ran From is vanaf 12 juli verkijgbaar.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie