AMSTERDAM - Het lukt Whitney Houston nog niet echt de harten van haar fans weer te veroveren. Na fluitconcerten in Amerika en Australië is Houston weer uitgejouwd.

Dit keer waren het haar Duitse fans die teleurgesteld waren in de 46-jarige zangeres.

Whitney stond woensdagavond voor het eerst in elf jaar weer in Berlijn. De tienduizend bezoekers waren aanvankelijk enthousiast over Houstons concert, schrijft het Duitse Bild.

Toen de zangeres een paar ballads zong, sloeg de stemming om. "Het was beroerd. Ze werd steeds heser en moest zich door nummers als 'Saving All My Love For You' en 'I Will Always Love You' worstelen", vertelt een concertganger.

Boeren

Verder klaagden de fans over het tempo van Houston. De 46-jarige zou haar band niet bij hebben kunnen houden en minutenlange pauzes hebben genomen.

Ook Whitneys verhalen voor haar toeschouwers konden de fans niet boeien. "Het waren langdradige monologen. Vlak voor haar vertrek boerde ze zelfs in de microfoon."

Na de scheiding van Bobby Brown en het afkicken van een jarenlange drugsverslaving werkt Houston aan haar comeback.

Geen glimp

Vorig jaar verscheen haar eerste album in zeven jaar tijd, 'I Look To You'. In december begon Houston aan haar comebacktournee, maar die wordt niet al te best ontvangen.

"Er is geen glimp meer over van het vocale wonder van vroeger", concludeerde een Duitse fan na het concert in Berlijn.

Zeer tevreden

Ondanks de vele kritiek die Whitney over zich heen krijgt, is de diva zelf zeer tevreden over haar tournee.

Een woordvoerder van de zangeres zei in februari dat haar fans met volle teugen genieten van haar concerten. "Ze dansten en zongen mee met Whitney. Zij heeft de tijd van haar leven met haar fans."