Het verhaal van Kate Nash

AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte er achter een nummer zit. Deze week Do-Wah-Doo van Kate Nash.

Kate Nash is pas 22, maar nu al toe aan haar tweede album. Debuutalbum Made Of Bricks werd wereldwijd een groot succes. De opvolger, die in april verscheen, heeft als titel My Best Friend Is You. Do-Wah-Doo is de eerste single.

Tijdens het schrijven van het nummer liet Nash zich inspireren door girl groups. Met name in het Amerika van begin jaren zestig waren veel meisjesgroepen hoog in de hitlijsten terug te vinden met opgewekte popliedjes.

Nash: “Het nummer is een kort verhaaltje over een persoon die door iedereen geweldig gevonden wordt, maar van binnen heel lelijk is.”

Het liedje gaat niet over één bepaalde persoon. Wel vertoont het verhaal overeenkomsten met een jeugdherinnering.

Nash: “Ik was beste vrienden met een jongen – niets romantisch. Toen we vijftien waren begon hij andere meisjes leuk te vinden, maar zonder mij in die categorie onder te brengen. Omdat ik alleen maar 'een maatje' was. Hij dumpte me voor de mooie meisjes, die daarvóór mijn vriendinnen waren en me ineens lieten zitten.”

"Sommige meisjes hebben dat”, aldus Nash. “Zodra er jongens in het spel komen, worden ze heel kattig en gemeen. Dat is wat er gebeurde, terwijl ik en mijn vrienden dachten dat wij niet zo waren.”

Tip de redactie